Víno vyrobené z tokajských odrůd Furmintu, Lipoviny a Muškátu žltého. Z přezrálých až z části z cibébovatěných hroznů. Zpracovává se bez vybírání cibéb. Kvalita a sladkost vína je závislá na jejich množství. Skladuje se v tokajských tufových sklepích, kde v dubových sudech zraje nejméně 3 roky. Významný vliv při vývoji vína má sklepní plíseň Cladosporium Cellar. Je příjemně nasládlé. Historicky je to nejprodávanější slovenské tokajské víno.
obsah alkoholu: 12% země původu: Slovensko alergeny: oxid siřičitý barva: zlatožlutá s jemným jantarovým odstínem vůně: jemné odstíny sladkých medových tónů, včelí vosk a výrazné aroma sušeného jižního ovoce. chuť: sladká s osvěžující pikantní kyselinou skladování: 10-12 stupňů servírování: šunková-sýrové rolády, zákusky, dezerty, tvrdé sýry, po kávě nebo čokoládě a ke všem sladkým hlavním jídlům. Z typických Slovenských jídel se hodí k pirožkům a sladkým nákypům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nastavení